Poetstherapie met jongeren

Wat houd dit in?

Poetsen van auto's met jongeren die achterstanden hebben en een stapje terug moeten doen. Dagbesteding achtig, tevens leerzaam. Vanuit hier proberen de jongeren in de benen te krijgen met het oog op doorstroom binnen de gebieden van hun talent. Poetstherapie voor persoonlijke ontwikkeling. De bedoeling van mijn poetstherapie is dat ik jongeren help om hun leven weer op orde te brengen, zodat ze weer grip krijgen op hun dagelijks leven. Zonder wrijving geen glans!

Voldoening

In je vrije tijd opruimen of poetsen is beter voor je gemoed dan televisiekijken of op je smartphone scrollen. Het geeft je een meer voldaan gevoel. Dat blijkt onder andere uit een Amerikaanse studie. 70% van de Amerikanen voelt zich na schoonmaken voldaan, 61% voelt zich ontstrest en 54% zelfs relaxed.

Controle

Onder stress zien we soms door de bomen het bos niet meer. Daarom gaan we op zoek naar dingen waarover we ons wél de baas voelen. We vallen terug op repetitieve handelingen zoals schoonmaken. De controle over de situatie geeft ons een gevoel van rust.

Contact/afspraak maken

Spoordwarssraat 6A
8271 RD IJsselmuiden
Tel. 06 13631307
Email: joep@joeproth.nl     

 

Routebeschrijving